Arriba a Mataró el primer concurs d’aparadors florals

El certamen, que compta amb la participació d’una trentena de comerços, està organitzat per l’associació NEM en el marc de la Setmana de la Natura

Una trentena d’establiments de Mataró participen des d’aquest cap de setmana en el primer concurs floral d’aparadors de la capital del Maresme. El certamen, que porta per nom ‘Premis Florals als Aparadors de Mataró’, està organitzat per l’associació Negoci Empresa Mataró (NEM) i s’emmarca en la Setmana de la Natura, que ha impulsat l’Ajuntament de Mataró aquest any.

L’objectiu del concurs és, d’una banda, dinamitzar el comerç local i, de l’altra, implicar els establiments en la voluntat de fer de Mataró una ciutat més verda i sostenible. El president de Negoci Empresa Mataró, Xavier Martín, ha explicat en el programa ‘El Mirador’ que activitats com aquesta donen "vida" a la ciutat.

“Ara mateix no pretenem ser ‘Girona, temps de flors. Però sí que activitats com aquesta han de servir fer una passejada molt dolça i atractiva per Mataró i donar vida, tant al comerç com a la ciutat. He vist ja alguns dels aparadors i són brutals”, Xavier Martín, president de NEM. 

Les botigues que participen en el concurs tenen temps fins al proper diumenge 6 de juny per decorar els seus aparadors amb flors i plantes. Tot i que aquest divendres, ja s’han començat a veure pel centre els primers aparadors guarnits.  

En total s’atorgaran dos premis i hi haurà cinc finalistes. Els guardons els decidirà un jurat que tindrà en compte criteris com l’originalitat, la qualitat artística o l’adequació a la temàtica de la Setmana de la Natura.

El jurat està format per representats de la Cambra de Comerç de Mataró, la FAGEM, l’empresa Tu Marketing Digital i la mateixa associació NEM. Els noms dels guanyadors es coneixeran a partir del 7 de juny.  

Informa: B. Doñate