Arriba la fase 2 a Mataró, i a la regió sanitària de Barcelona, a partir de dilluns

El govern espanyol ha aprovat la proposta de desescalada que dilluns va fer el Departament de Salut de la Generalitat. Així doncs, l’àrea de Barcelona, en la qual s’hi troba Mataró, passarà dilluns vinent a la fase 2. També ho farà la regió sanitària de Lleida. Així ho ha anunciat avui el Ministre de Sanitat, Salvador Illa. 

En aquesta nova fase les novetats són que desapareixen, per exemple, les franges horàries. L’única que es manté és la reservada per a majors de 70 anys i persones vulnerables. A més, es podran començar a obrir escoles, platges i piscines recreatives seguint les mesures de seguretat establertes. Per la seva banda, els restaurants podran omplir fins un 40% del total dels seus interiors i els cinemes i teatres podran tornar a l’activitat amb una tercera part de l’aforament. També s’augmenta la capacitat de les sales de vetlla fins 15 assistents en espais tancats i 25 en oberts. Finalment, els casaments a l’aire lliure podran aplegar un màxim de 100 persones i 50 en espais tancats. 

D’altra banda, les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i Alt Penedès i Garraf continuaran a la fase 2. En canvi, les de l’Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona avançaran a la fase 3, l’última contemplada en el pla de transició a la nova normalitat pautat pel govern central. 

Informa: L.Sanmiquel