Arrenquen les obres de millora de l'escullera que protegeix les vies del tren

ADIF ha començat els treballs per reparar i reforçar l’escullera que protegeix les vies del tren. L’objectiu és pal·liar els efectes que provoquen els temporals marítims al servei de les línies R1 i RG1 de Rodalies, les dues que circulen pel Maresme. Concretament, els treballs es faran en els 2’2 km de línia que uneixen Mataró amb Cabrera de Mar.

L’actuació està considerada prioritària per la reiteració d'episodis que provoquen problemes importants tant a la infraestructura ferroviària com a les instal·lacions de seguretat i senyalització per l’impacte de les ones sobre les vies.  És per això que s’afegiran dues capes d’escullera d’entre 4 i 5 tones recolzades sobre dues capes més, que serviran de filtre i que descansaran sobre l’escullera existent. A més també es preveu que, de forma paral·lela, es facin tractaments de reforç mitjançant micropilots i s’estableixin mesures preventives com la restricció del trànsit ferroviari en base a les alertes de l’Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET).

Les obres tenen un cost d’aproximadament 13 milions d’euros sense IVA i un termini estimat de 9 mesos.

Adif ja està habilitant l’espai que servirà de pas per als camions, que accediran a l’escullera des del final de la platja de Ponent.

L’actuació s’executa en coordinació amb la Direcció General de la Costa i del Mar, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, organisme amb el qual Adif seguirà gestionant l'execució de noves actuacions similars en l'àrea del Maresme.

Informa: S.Ruiz