Arrenca l’operació sortida per Sant Joan

Entre avui a les 15h i demà es calcula que 450.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona en direcció, molts d’ells, a zones costaneres.

Fotografia: tvmataró

Aquest any Sant Joan cau en divendres i això farà que moltes persones optin per passar la revetlla fora del seu habitatge habitual. S’estima que al voltant d’uns 450.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona entre avui i demà. L’operació tornada es preveu que comenci diumenge 26 i es calcula que es desplacin 260.000 vehicles. Aquesta mobilitat serà semblant a la que es va registrar el 2016 i el 2021.

A nivell maresmenc, podrien produir-se retencions a la C-32 en el tram nord de Vilassar de Mar. D’altra banda, de cara a l’operació retorn de diumenge, s’obrirà un carril addicional a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat.

El cos de Mossos d’Esquadra seran els encarregats de garantir la vigilància i la regulació del trànsit establint-se en les vies de màxima mobilitat, vies secundàries i allà on estigui previst que s’acumuli una circulació major. A tota Catalunya es faran 1.031 controls d’alcoholèmia i drogues, de seguretat passiva, a motocicletes, per distraccions, per velocitat i a transports.

Llargues retencions aquesta tarda al Maresme
Cues quilomètriques aquesta tarda a la C-32 i diversos punts de l'N-II en sentit nord. A l'autopista, al seu pas per Mataró s'ha arribat als 5 quilòmetres de cua, mentre que a Premià de Dalt s'ha arribat als 7.