Arrenca el compte enrere per a presentar candidatura a la 62a edició del Premi Iluro

El termini de presentació de treballs per a la 62a edició del Premi Iluro està arribant al seu final. Els candidats tenen de marge fins el proper 15 de setembre. A hores d’ara, des de la Fundació Iluro asseguren que ja han començat a rebre propostes però animen a aquelles persones que tinguin una investigació entre mans a presentar-la.

Aquest any, el Premi presenta dues novetats. D’una banda, s’ha augmentat la dotació econòmica que s’emporta el guanyador o guanyadora a 6.000€. En les altres edicions era de 4.500€. D’altra banda, s’ha incorporat al jurat qualificador una nova cara: la del catedràtic emèrit d’història contemporània de la Universitat de Girona, el Dr. Joquim Nadal i Farreras. En el seu cas, ocuparà el càrrec de president i ponent d’història contemporània. Nadal substitueix Josep Maria Fradera Barceló, qui ha estat membre del jurat des del 2010 i que ha exercit de president des del passat 2015. 

El que sí que es mantenen són les bases del concurs. El guardó està obert a investigacions històriques i treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. A més, com ja es va modificar en la darrera edició, les obres no cal que se situïn directament a Mataró sinó que només fa falta que tinguin algun tipus de vinculació amb el Maresme. Un dels requisits específics que es manté per poder presentar candidatura és que les investigacions han de ser originals i inèdites. Marta Ibarz recorda que el Premi Iluro suposa una molt bona oportunitat per donar projecció a un treball ja que l’obra del guanyador s’acaba publicant en forma de llibre físic i online.

Tot i que en la 61a edició el Premi Iluro va quedar desert, una situació que s’ha repetit en 3 dels últims 4 anys, Eulàlia Miralles i Pep Valsalobre van endur-se un accèssit gràcies al treball titulat "Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context". Aquesta investigació veurà la llum el dia en qual s’anunciï el guanyador de l’edició d’enguany.

Informa: L.Sanmiquel