Arnau Canal denuncia abús per part de la Policia Nacional quan va ser retingut a Barcelona

Arnau Canal

La retenció del mataroní Arnau Canal per part de la Policia Nacional, gravada amb un mòbil i viral a les xarxes socials, va ser una de les imatges protagonistes de la jornada de vaga general del passat divendres a Barcelona. Des de Mataró Audiovisual hem pogut parlar amb aquest jove de 19 anys. Diu que es dirigia amb els amics, a la concentració convocada a Jardinets de Gràcia i que abans van decidir passar per la concentració de Via Laietana, davant la Prefectura de la Policia Nacional. Allà es van situar just davant d’un bar i quan van veure que la policia començava a estar massa a prop i no podien sortir, van decidir entrar-hi. Va ser llavors quan la Policia Nacional va exigir-los que sortissin d’un en un. El primer en fer-ho va ser Arnau Canal.

En el moment en que la Policia Nacional el va ser retenir explica que el van tirar al terra, va rebre cops de porra i també afirma va ser insultat i humilitat. Seguidament, va ser traslladat juntament amb el seus amics fins a la prefectura del cos policial. Després va poder abandonar la comissaria sense cap càrrec. El jove mataroní ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mataró. Canal assegura que té el número d’identificació d’un dels  agents de la Policia Nacional que el va agredir i, el mateix dia de l’incident, també es va dirigir a un centre hospitalari per obtenir un certificat mèdic.

Canal ha rebut suport per part de diversos col·lectius, entre ells el col·lectiu Irídia que dona assessorament i cobertura legal en aquests casos. El cos de Policia Nacional no ha volgut fer cap declaració al respecte.

 

Informa: O.Debat/ L.Sanmiquel/ A.Gual