Argentona renova els vots de Sant Domingo i beneeix el 69è "Cantir de l'any"

Aquest cap de setmana s’ha donat el tret de sortida a la Festa Major d’Argentona amb dos dels seus actes centrals: la benedicció de les aigües de la font de Sant Domingo i la benedicció i venda del càntir de l’any. 
Durant l’ofici de Festa Major, l’alcalde Eudald Calvo va renovar el tradicional vot del poble, un acte on els argentonins demanen a Sant Domingo  que protegeixi les aigües de qualsevol mal, tal com es diu que ho va fer durant les greus pestes de mitjans del segle XVII.

Segons la tradició, les aigües de la font de Sant Domingo, un cop beneïdes, tenen propietats remeieres si l'aigua es posa en un càntir totalment nou. És per això que durant la Festa Major és costum beneir l’aigua en un model de càntir tradicional dissenyat especialment per cada edició. Enguany, però, s’ha apostat per un de poc convencional d’estil minimalista i funcional obra de Miguel Milà. 

El càntir, presentat durant l’Argillà 2019, és el 69è que es fa i destaca per la seva lleugeresa i per la seva forma  suficientment estreta com per poder ser guardat al refrigerador. Aquest, es podrà aconseguir per 23 euros durant els dies de Festa Major cada tarda de 18h a 21h, a la parada que hi haurà al Carrer Gran, davant de la Biblioteca i fins a esgotar les seves existències al Museu del Càntir.

Informa: A.Calderón / J.Masriera