Aprovades les ordenances fiscals pel 2021 a Mataró amb l’oposició en contra

L’impost de l’IBI puja un 6% i el de la brossa un 17,5%. Es preveu un increment mitjà de 51 € en els tributs que paga una família tipus a l'any, el que representarà uns 851 euros l’any

Foto: Mataró Audiovisual

Les ordenances fiscals de 2021 bonificaran la taxa de terrasses un 50 %. Així, els bars i restaurants només hauran de pagar la meitat del cost per poder tenir terrasses durant tot l'any que ve. Recordem que aquest any 2020 ja s'ha portat a terme una bonificació d'aquesta taxa del 100% a causa de la difícil situació viscuda, especialment durant la primera onada de la Covid. A més, també hi haurà una bonificació fiscal per a la resta de comerços amb la taxa de la brossa comercial i la de mercats. En aquest cas, però, un cop acabi l'exercici de 2021 i després de saber quines han estat les conseqüències reals de la crisi de la Covid durant l'any, s'especificarà quin grau de compensacions tindrà cada tipus de negoci. Aquestes són dues de les novetats de les ordenances fiscals definitives que ha presentat el govern de PSC i En Comú Podem respecte a la seva aprovació inicial.

Aquestes ordenances comporten una pujada d’impostos, especialment en l’IBI amb un 6% i la brossa en un 17,5%. La resta de taxes, ordenances i preus públics es congelen. Es preveu un increment mitjà de 51€ en els tributs que paga una família tipus a l'any, el que representarà un total de 851€ l’any en impostos municipals. Tal com ha explicat el Regidor d'Administració Ciutadana i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, l’IBI, el pressupost més important, ajudarà a les arques municipals mentre que la pujada de la brossa respon a la necessitat de tenir una ciutat més neta i amb un millor servei.

Acceptant una al·legació d’Esquerra-MES, també es manté la bonificació per aportacions a la deixalleria de manera que, els ciutadans que n’han fet el 2020, rebran una compensació. Tot i que la idea inicial era suprimir aquesta bonificació, durant el 2021 també es mantindrà el model amb unes compensacions que encara s’han de determinar. També s’han aprovat definitivament les bases reguladores dels ajuts per a l’exercici 2021.

Vot en contra de tota l’oposició

Esquerra-Mes, Junts per Mataró i En Comú Podem Mataró han votat en contra de les ordenances fiscals pel 2021 a la ciutat de Mataró.

Informa: O.Debat