Aprofitar les tecnologies, clau per a les dones emprenedores

Descobrir les noves tecnologies i tots els avantatges d’aplicar-les als models de negoci. Aquest ha estat l’objectiu de la jornada ‘Alimenta el teu negoci’, organitzada per l’associació Dóna’t un impuls, que procura fer créixer projectes empresarials liderats per dones mataronines.

Sota el lema ‘dones i TIC, la jornada s’ha desenvolupat al Tecnocampus amb diverses ponències i taules rodones per posar en valor la tecnologia i saber aprofitar-la pels negocis propis. Segons Elvira Garcia, membre de l’associació, només hi ha un 20% de dones liderant projectes tecnològics. Un paradigma que, segons diu, canviarà en el futur, perquè les dones han de ser cada vegada més protagonistes.

Informar-se, conèixer i tenir criteri ajudarà, segons Teresa de Gea, una altra membre de Dona’t un impuls, a prendre bones decisions i, per tant, a que l’empresa tingui èxit. La tecnologia serà un factor essencial, com ho és, segons de Gea, conèixer projectes d’èxit i aprendre de l’experiència d’altres dones per aplicar mètodes similars al negoci propi.

Dona’t un Impuls seguirà creant properes jornades de formació i aterratge. Un projecte format 70 empresàries que va néixer amb l’objectiu de donar ajuda i impuls a les emprenedores de negocis petits. Una xarxa que dóna fuits i networking des del 2010 amb l’Ajuntament I a partir de 2014 de manera autònoma.

Informa: M. Rodríguez