Aprendre a llegir l’etiquetatge dels aliments

Anar al supermercat i començar a omplir el carro amb aliments i productes dels quals desconeixem els seus ingredients pot convertir-se en un problema. Saber llegir l’etiquetatge nutricional dels aliments és important per evitar comprar productes processats i amb dosis altes de sucre, sal, i greixos que poden comportar malalties com la diabetis, problemes cardiovasculars i hipertensió arterial. 

Una bona i ràpida forma per saber si un producte és més bo o més perjudicial per la salut és seguint els semàfors de colors que porten en l’etiquetatge. Des de novembre de l’any passat, Sanitat va anunciar la intenció d’implantar a Espanya el semàfor de NutriScore. Aquest sistema, que fa temps que està en funcionament a França, competirà amb els semàfors de les indústries i funciona amb un doble codi format per colors i lletres. El codi de colors està format per cinc colors que van del verd al vermell, anant de millor a pitjor qualitat nutricional. Cadascun d’aquests cincs colors està associat a una lletra, que van de la A a la E, per facilitar la lectura als consumidors. Tot i la presència d’aquests indicadors, alguns dels productes més consumits són aquells que creen addicció al sucre, com la bolleria. 

Productes amb entre 3 i 5 ingredients, evitar els aliments precuinats i una bona lectura de l’etiquetatge dels productes són els primers passos per aconseguir una alimentació saludable.

 

Informa: A. Durán