Aposta per la preservació de l’espai agrari de les Cinc Sénies-Mata-Valldeix

La Junta de Portaveus ha aprovat la creació de l’Espai Agrari de Mataró

L’espai agrari de les Cinc Sénies-Mata-Valldeix ha estat especialment concorregut durant els mesos de confinament en les hores en què es podia sortir a passejar o fer esport. Una descoberta per molts mataronins, una llarga defensa i aposta, per altres. L’Ajuntament ara ha unit les forces de tots els grups polítics per comprometre’s en la seva preservació, millora i desenvolupament d’aquesta zona de la ciutat. En una Declaració Institucional aquesta setmana han fet constar sobre paper la seva defensa per cuidar aquest espai de la incorporació del procés urbanitzador de la ciutat i reconèixer-lo com a una aposta estratègica de futur. Per fer-ho cal actualitzar, entre d’altres, el Pla General d’Ordenació Urbana i revisar les ordenances municipals però també cal que Mataró s’obri cap al seu espai agroforestal amb accions diverses com la difusió de l’activitat agrària professional, la promoció de la producció o l’acompanyament de tot el sector per dinamitzar la seva tasca.

Els grups municipals estan d’acord en promoure una nova figura de gestió d’aquesta zona, que s’anomenaria Espai Agrari de Mataró, i que funcionaria com a instrument per impulsar tota l’activitat agrària i la seva economia circular, així com integrar aspectes paisatgístics i culturals.

Uns compromisos que, a més de quedar per escrits, també faran que l’Ajuntament de Mataró s’adhereixi a la ‘Carta de l’Agricultura Periurbana, per la preservació, l’ordenació, el desenvolupament i la gestió dels espais agraris periurbans’.

En la mateixa Junta de Portaveus s’ha aprovat una Declaració Institucional en defensa de la unitat de la llengua catalana i una altra en què la ciutat de Mataró es referma en contra la violència de gènere en el marc de la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones.

Informa: M.Gómez