Aplicació desigual del certificat Covid a la restauració aquest matí

Els problemes per baixar el certificat i el poc marge d'actuació han fet que alguns bars i cafeteries hagin sigut més flexibles a l'hora d'aplicar la mesura

Bars i cafeteries han estat dels primers a demanar el certificat Covid aquest matí amb els cafès i esmorzars per arrencar el dia. L'aplicació d'aquesta nova normativa sanitària no ha comportat excessius problemes per als treballadors durant les hores que ha estat vigent. Petites cues en hores punta, clients que no sabien que la mesura havia entrat en vigor, els problemes per descarregar el certificat o la dificultat de la gent gran per fer ús de la tecnologia han estat els principals esculls. Això ha fet que alguns negocis hagin sigut més flexibles a l'hora de requerir el certificat Covid.

Tot i que alguns clients són reticents a la mesura i alguns, fins i tot, no disposen de certificat i han acabat consumit a les terrasses, la majoria veu amb bons ulls la normativa.
La mesura també ha comportat una inversió per als negocis. Alguns bars i cafeteries van haver de comprar a correcuita ahir a la tarda telèfons i tauletes per disposar de dispositius suficients per utilitzar l'app de lectura del certificat Covid de la Generalitat.

 

Informa: S.Ruiz