Anima't, la mostra d'històries animades de l'Escola Montserrat Solà, presenta 10 pel•lícules

Anima’t és el nom de la mostra de pel·lícules curtes d’animació que han realitzat els alumnes de 6è de primària de l’Escola Montserrat Solà i que acull, des de dijous, Can Palauet.

El projecte, iniciat al mes de setembre, vol introduir el cinema a l’escola treballant continguts que ja es tracten des de l’àrea de visual i plàstica com la llum, l’enquadrament, el punt de vista o les ombres, però amb l’afegit del moviment. En total s’han creat 10 curts amb la tècnica de l’Stop Motion. Hi han participat 50 nens i nenes organitzats en grups reduïts per treballar el guió i el guió il·lustrat (storyboard). 

Les històries han tractat temàtiques diverses, però sobretot s’han basat en les desigualtats i els objectius de desenvolupament sostenible. Temes que es parlen a les aules i que segons el professorat ajuden als nens i nenes a tenir un pensament més crític.

Divendres es va realitzar la presentació de l’exposició a Can Palauet en un acte dirigit a les famílies, però també cap a la ciutat. La mostra estarà exposada al mateix espai fins al 7 de juliol.

 

J.Peñaranda