"Anem al teatre", més de vint anys fomentant les arts escèniques els joves

L’espectacle “Sinestèsia” de la companyia Iron Skulls ha passat aquest dimecres per l’escenari del Teatre Monumental amb un públic particular: alumnes de batxillerat de Mataró. Una representació d’un món apocalíptic explicat a través de dansa experimental. Amb aquest espectacle, Mataró ha tancat les funcions del mes de març del programa “Anem al teatre”. Un projecte de la Diputació de Barcelona, cofinançat amb els ajuntaments adherits al programa, que va engegar ara fa 22 anys. Maite Serrat, tècnica d’educació de la Diputació de Barcelona, explica durant aquests més de vint anys han volgut que els nens i joves puguin descobrir les arts escèniques i reforçar el currículum acadèmic dels centres.

Un programa coordinat entre les àrees d’educació i cultura de la Diputació que també busca que els alumnes puguin veure espectacles de dansa, teatre o música que habitualment no anirien a veure. Espectacles, això sí, que estan adaptats a les diverses edats dels alumnes però que tenen l’al·licient d’estar representades per companyies professionals i de renom internacional. Una manera d’aconseguir que els nens i adolescents s’interessin pel món de les arts escèniques.

Durant els cinc mesos que porta en marxa “Anem al teatre” aquest curs, gairebé 23 mil espectadors al Maresme han vist alguna de les obres del programa i s’espera que abans que s’acabi el curs la xifra s’elevi fins els 30 mil.

Les properes funcions que es podran veure al Teatre Monumental són l’espectacle de titelles “El llop i les set cabretes” (pels alumes de cicle inicial), les obres teatral “Amour” (pels alumnes de cicle mitjà) i “Hilos” (per cicle superior), i l’espectacle de dansa “Camins i corriols” (pels alumnes de cicle inicial).

 

Informa: S.Ruiz/ S.Mesa