ANC i Òmnium organitzaran tres concentracions a Mataró per la Diada

ANC i Òmnium organitzaran tres concentracions a Mataró per la Diada

La Diada Nacional de Catalunya també serà diferent aquest any a Mataró a causa de la Covid-19. I és que l’acte reivindicatiu organitzat per l’ANC amb el suport d'Òmnium Cultural per a aquest Onze de setembre s’ha plantejat, no com a una manifestació, sinó com un conjunt de mobilitzacions repartides arreu del territori. En total: 107 concentracions a 82 municipis que tindran lloc davant de diferents edificis de les administracions públiques estatals.

En el cas de Mataró, les concentracions s’han organitzat d’acord amb d’altres municipis del Maresme. Com a la resta de la comarca, un dels punts de la convocatòria serà l’estació de Renfe, perquè es vol aprofitar la Diada per reivindicar la millora d’aquesta infraestructura. Però a Mataró hi haurà dos punts més on poder concentrar-se: l’Oficina Integral de la Seguretat Social i l’Agència Tributària, on està previst que es faci un parlament. La idea és començar a les 17 hores i 14 minuts i unir les concentracions de manera lineal. Ho ha explicat Elsa Pastor, la coordinadora de l'ANC de Mataró.

Els organitzadors han fet una crida a preinscriure’s en les concentracions a través del web www.mataro.assemblea.cat per poder controlar l’accés i complir amb els protocols de seguretat necessaris per evitar el contagi de la Covid-19. L’accés estarà controlat per una cinquantena de voluntaris.

El que sí que es podrà fer és sumar-se a una concentració virtual, on els assistents podran crear vincles amb altres persones i assemblees a través de codis QR que podran comprar en forma de donatiu. La recaptació serà per finançar projectes destinats a assolir diferents objectius per la independència de Catalunya.

Informa: G. Lira / B.Doñate / Imatges cedides ANC