Amplien provisionalment el Casal de la Gent Gran de l’Havana

Està previst instal·lar-hi un mòdul que acollirà una sala diàfana. En paral·lel, el pressupost de 2023 ja preveu una partida per adquirir un nou local per traslladar l’equipament

Les obres per l’ampliació provisional del Casal Municipal de la Gent Gran del barri de l’Havana ja estan en marxa. Els treballs consisteixen, bàsicament, en l’adequació d’un terreny al recinte de Can Marfà (en la cruïlla entre el Camí Ral i el carrer Jordi Joan) per la posterior instal·lació d’un mòdul de més de 130 metres quadrats.

Amb aquesta actuació es vol dotar el Casal d’una sala diàfana per acollir activitats,  a més de dos lavabos accessibles des de l’exterior i un magatzem. A banda, l’actuació també contempla sanejar, refer parcialment i pintar el mur del carrer Jordi Joan, degut al seu interès històric ja que formava part de la façana del nucli fabril de Can Marfà. Les obres tenen un cost de més de 460.000 euros i està previst enllestir-les en mig any, aproximadament. Tal com explica la regidora d’Equipaments Municipals, Elisabet Ruiz, aquesta actuació és una demanda històrica tant del Casal de Gent Gran com de l’Associació de Veïns del barri.

Elisabet Ruiz (regidora d’Equipaments Municipals): És una demanda històrica tant del Casal de Gent Gran de l’Havana com de l’Associació de Veïns del barri per tenir nous espais al barri. Es vol poder tenir aquesta ampliació per acollir activitats amb més aforament.

En aquest sentit, Ruiz ha defensat la necessitat de fer aquesta ampliació.

Elisabet Ruiz (regidora d’Equipaments Municipals): A l’Havana hi tenim serveis però no tenim equipaments per tal d’acollir entitats. Era necessari que arribés ja [aquesta ampliació].

Paral·lelament a aquest actuació, l’Ajuntament ja té prevista en el pressupost d’enguany una partida per adquirir un nou local i poder traslladar l’equipament. De fet, ja fa anys que el consistori té previst traslladar el Casal a una nova ubicació, però fins que no es disposi i s’habiliti el local adient per aquets ús, s’ha optat per l’ampliació com a solució provisional. Actualment, el Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana dóna servei a unes 600 persones, una xifra que creix cada any, i aquest equipament comparteix espais amb l’Associació de Veïns de l’Havana i Rodalies.