Ampli dispositiu per garantir una revetlla segura i sense incendis

El Departament d’Interior anuncia el desplegament del dispositiu més gran de la història de Sant Joan a la vegada que es demana a la població responsabilitat per no haver de lamentar incidents evitables

Fotografia: tvmataró

Gaudir de la revetlla de Sant Joan però amb precaució. Aquesta és la petició que ha fet el Departament d’Interior de cara a aquest dijous a la nit en la presentació del dispositiu especial que es desplegarà per garantir la seguretat i per prevenir incendis. En total s’afegiran 393 agents de Mossos d’Esquadra al dispositiu ordinari de 4.545 repartits per tota Catalunya. A nivell d’Agents Rurals hi haurà 300 efectius per controlar el desenvolupament de fogueres i l’ús de material pirotècnic.

A banda dels incidents propis que poden arribar a produir-se en dies com el d’avui, cal tenir en compte que el Maresme torna a situar-se al nivell 1 del Pla Alfa, una situació que indica que la comarca presenta un perill moderat de patir un incendi. Els boscos maresmencs arriben a la revetlla amb manca d’aigua tot i les precipitacions dels darrers dos dies. Escoltem ara Jaume Bosch, cap de l'Àrea Regional dels Agents Rurals de Barcelona explicant en quin estat es troba el terreny forestal del Maresme i en què consistirà l’actuació del seu cos al llarg d’aquesta revetlla.  

Jaume Bosch (cap de l'Àrea Regional dels Agents Rurals de Barcelona): Això ens està indiciant que el perill que és diari, que es controla diàriament, baixarà si plou. Tot i això, no hem d’abaixar la guàrdia perquè aquestes pluges el que no faran serà recuperar la vegetació. Aquesta aigua farà recuperar la vegetació en un temps prudencial. Per tant, la vegetació la seguirem tenint estressada. Els Agents Rurals per Sant Joan farem seguiment dels punts de foguera, també seguiment de l’activitat de llençar petards. Allargarem la jornada laboral per tenir els agents vigilant aquesta activitat.

Pel que fa a Mossos d’Esquadra, es desplegaran pel territori per vetllar per la seguretat. Un dels punts on actuaran a Mataró al llarg de la revetlla serà a la platja. Escoltem Daniel Teixes, agent del cos.

Daniel Teixes (agent de Mossos d'Esquadra): Nosaltres reforçarem les zones on pugui haver-hi revetlles populars. Zones com la platja, zones d’oci com el Pla d’en Boet... Recordem que en aquestes dates si marxem de casa ho deixem tot tancat i no ho diguem perquè ens podrien entrar a robar a casa. Segon, la conducció i l’alcohol són incompatibles, per tant, si hem de beure i hem de sortir amb un grup d’amics, que condueixi el que no ha begut. I després, en grans aglomeracions de gent, no perdem de vista les nostres pertinences perquè podrien robar-nos. Per últim, recordar que un no és un no.