Ampli desplegament policial a Cerdanyola per un desnonament

Aquesta era la novena vegada que s’oficiava el desnonament d’aquest immoble del carrer Marathon. En l’operatiu també s’han efectuat una vintena d’identificacions a persones que s’havien concentrat per impedir el desallotjament.

Fotografia: operatiu policial al carrer Marathon aquest dimecres al matí (tvmataró)

Nou desnonament al barri de Cerdanyola. Un ampli dispositiu de Mossos d'Esquadra, format per una cinquantena d’agents, s'ha desplaçat fins el carrer Marathon, 42 pels volts de dos quarts de vuit d’aquest dimecres al matí. La família la qual havien de desnonar era la de la Yousra, amb 2 filles menors a càrrec, de 8 i 4 anys. Un cop a lloc, els policies han tallat l'accés a la via formant un cordó policial al carrer Rosselló i situant dos furgons al carrer Estadi. L’operatiu ha trobat resistència i és que fins a l’immoble s’hi havia concentrat una cinquantena de persones convocades pel Sindicat de l’Habitatge de Mataró. És per això que els Mossos haurien identificat una vintena dels concentrats els quals seran denunciats per haver oposat resistència als agents de l’autoritat.

El pis on vivia la família de la Yousra és de propietat del fons voltor Cerberus i aquesta no era la primera vegada que s’hi oficiava un desnonament. De fet, aquesta ha estat la novena ocasió. A la resta d’intents, no s’havia pogut efectuar el desallotjament perquè o bé no s’havia demanat la presència de les forces d’ordre públic o bé perquè no es complien les condicions de seguretat per realitzar-lo.

Laia (portaveu del Sindicat de l’Habitatge de Mataró): Portàvem moltes vegades venint a la porta del carrer Marathon. Ja havien intentat desnonar altres vegades. Aquesta vegada crèiem que jugàvem a favor perquè la família havia aconseguit els papers i això sempre és un punt que sempre ens posen com a negatiu. Confiàvem que al tenir la situació regularitzada seria positiu però hem vist que no.

Aquest dimecres, després de 3 hores d’estira i arronsa entre la policia i les persones concentrades, el desnonament s’ha acabat executant.