Alumnes de sis escoles venen els seus productes artesans al Nou Parc Central

El Mercat Local de les cooperatives escolars s’instal·la aquesta tarda al Nou Parc Central en el marc de la Fireta de Primavera. Més de 300 alumnes de les escoles Camí del Cros, La Llàntia, Peramàs, Camí del Mig, Àngela Bransuela i Maristes Valldemia exposen i posen a la venda els productes artesans que han elaborat ells mateixos en el marc del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”. Part dels beneficis que obtenen es destinaran a ONG’s de l’àmbit local. Pepa Llobet, de la direcció d’Educació de l’Ajuntament de Mataró, ha detallat en una entrevista al Mataró al Dia que amb aquest projecte es vol treballar l’esperit emprenedor i concretament s’aposta pel model cooperatiu.

El projecte és "competencial, transversal i té una mirada holística", segons la mestra jubilada Anna Oliveras, qui ha treballat molts anys el CUEME a les aules. Oliveras ha explicat que abasta àrees integrades i que s’aposta per incorporar aprenentatges curriculars al procés del CUEME. A més, ha destacat els valors que trasllada als infants.  

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola funciona a Mataró funciona des del curs 2011-12 i cada any una nova escola s’integra en aquesta iniciativa. De cara al proper curs, un nou centre escolar de Mataró se sumarà al CUEME.

 

Informen Clara Sánchez / B. Doñate