Alteracions a la línia R1 per falta de maquinistes a causa de la pandèmia

Un repunt de casos de Covid entre la plantilla i l’obligatorietat de fer quarantena per als contactes estrets ha causat nombroses baixes entre els maquinistes de Renfe, produint alteracions en el servei

Retards en diverses línies del servei de Rodalies de Renfe arran de nombroses baixes en la plantilla de maquinistes generades per la pandèmia de la Covid-19.  Així ho han confirmat fonts de Renfe a Mataró Audiovisual, des d’on també expliquen que el repunt de casos es va començar a notar a partir de Sant Joan i que des d'aleshores el nombre de baixes de maquinistes s'ha doblat, ja sigui perquè han donat positiu en Covid o perquè són contactes estrets d'aquests i estan obligats a fer quarantena. Des de l’operadora ferroviària atribueixen aquesta proliferació de casos entre les seves files al fet que durant els últims anys s'ha estat portant a terme una important renovació de la plantilla i que això fa que molts dels seus maquinistes siguin molt joves i encara no estiguin vacunats. 

Des d'aquest matí s'han començat a fer notar les alteracions en el servei amb retards, que en el cas de l'R1 han superat la mitja hora. Ara es treballa per trobar una solució a la situació. El passat mes de desembre ja es va viure una situació similar entre la plantilla de maquinistes, que va acabar desembocant també amb alteracions en el servei.

Informa: A.Gual