Alt seguiment de la vaga de conductors d’autobusos a Mataró

La vaga, convocada per CGT a escala estatal, ha afectat el servei que presta tant el Mataró Bus com els interurbans que connecten la capital del Maresme amb Barcelona

Els conductors d’autobusos de Mataró han fet vaga aquest dijous seguint la convocatòria de la CGT. El sindicat havia anunciat una aturada de 24 hores després de no haver arribat a cap acord en les negociacions mantingudes amb el govern espanyol. El col·lectiu tant de conductors de transport de passatgers com de mercaderies reivindiquen la necessitat d’accedir a la jubilació als 60 anys per qüestions, sobretot, de salut.

Pedro Sánchez, delegat comitè d’empresa de Casas – Moventis: "Tenim per sobre de qualsevol altre sector malalties que sobrepassen les estadístiques per demanar aquests coeficients reductors. A més, és un perill per la societat en sí. No podem anar amb 60 anys o més conduint per les carreteres. Portem 100 passatgers o més al cap del dia. És un perill."

En el cas de Mataró, hi havia convocada una mobilització que començava als Jutjats, passava per la Laia l’Arquera i tot recorrent la N-II arribava a la seu de l’Empresa Casas-Moventis. Al voltant d’una seixantena de persones s’han unit a l’acció que ha anat tallant la circulació dels vehicles a mesura que avançava pel recorregut. Des de la delegació maresmenca de la CGT, han valorat positivament el seguiment de la vaga tant a la ciutat com a la comarca.

Pel que fa a la capital del Maresme, l’aturada ha tingut repercussió tant en el servei que presta el Mataró Bus com en els combois interurbans que connecten el municipi amb Barcelona. Seguint les directrius fixades pel Departament d’Empresa i Treball, al llarg de la jornada s’han dut a terme uns serveis mínims del 20% amb caràcter general i un 40% en hores punta, és a dir, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre.