Almenys tres grups de l’Escola Angeleta Ferrer, confinats després de fer testos massius al centre

Com a mínim tres aules de l’Escola Angeleta Ferrer s’han hagut de confinar després dels testos massius fets al centre, segons ha pogut saber Mataró Audiovisual. Així ho ha requerit el Servei de Vigilància Epidemiològica de la Generalitat després de conèixer els resultats de les PCRs que es van fer dimarts a tots els alumnes i professors de l’escola. Els grups confinats serien un de P4, un de P5 i un 5è de Primària. A més dels alumnes de les tres classes, també estan confinats els tutors de cada grup.

Fonts properes al centre no descarten que hi puguin haver dues aules més també confinades. Recordem que a mitjans de setembre l’Escola Angeleta Ferrer ja va haver de confinar dues aules de P3 per casos de Covid-19 entre els alumnes.

Arran d’aquests nous casos positius, des del Departament de Salut i Educació s’ha cregut convenient tornar a fer un cribratge per detectar asimptomàtics i trencar la cadena de futurs contagis. Si dimarts va ser el torn dels alumnes i professors, avui els hi ha tocat als familiars. Aquests testos s’han realitzat de 9 del matí a 7 del vespre a la plaça Ventura Ametller, davant del centre.

L’Angeleta Ferrer però, no ha estat l’únic centre escolar on avui s’hi han fet proves. També se n’han practicat a l’Institut Damià Campeny. En aquest cas, les PCRs s’han fet a alumnes, professionals i familiars. A finals de setembre, en aquest institut s’hi van haver de confinar 2 aules.

Els resultats de totes les proves que s’hagin fet aquest dijous, estaran disponibles aproximadament en 48 hores i es podran consultar a través de l’aplicació ‘La Meva Salut’. A més, es trucarà aquells casos que hagin donat positiu i s’enviarà un SMS a les famílies dels casos negatius que hagin signat l’e-consentiment.

 

Informa: S.Ruiz / L.Sanmiquel / J.Pirt