Alerten d’una onada de robatoris a la zona de les Cinc Sénies

Des de l’Associació Agrària afirmen que se n’han produït una quinzena en els últims 20 dies, sobretot de materials com ara el coure.

Fotografia: tvmataró

Onada de robatoris a la zona agrícola de les Cinc Sénies. En tres setmanes se n'han produït una quinzena sobretot de materials com el coure. Aquesta és una de les finques afectades per aquests robatoris.

En Marc és un dels veïns afectats pels robatoris que s'estan produint aquestes setmanes a les Cinc Sénies. A ell li han robat més de 30 metres de fil de coure trifàsic que ha hagut d'afanyar-se a substituir per poder activar el sistema de reg i fer funcionar les càmeres frigorífiques abans que se li malmetés el producte.

Des de l'Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix comptabilitzen més d'una quinzena de robatoris en els últims 20 dies o el que és el mateix, pràcticament un per dia. El veïnat ja s'ha organitzat i a través del seu president, Jaume Pera, s'han posat en contacte amb el cos de la Policia Local, amb el que s'han reunit ja diverses vegades.

Segons els agricultors no és la primera vegada que una onada de robatoris com aquesta es produeix a la zona agrària de les Cinc Sénies. La problemàtica representa un problema afegit pels horticultors davant dificultats com l'encariment de les matèries primeres o la impossibilitat de fixar el preu del producte que ve marcat pel mercat majorista.

La Policia Local explica que pel moment només han rebut una denúncia en aquest sentit, però que mantenen una conversació fluida i habitual amb l'associació i que tenen constància de molts d'aquests robatoris. Expliquen que hi ha augmentat el patrullatge i que intenten intensificar la seva presència en la franja horària en què aquests fets es produeixen.

 

Informa: A.Gual