Al voltant de 150 persones s’ofereixen per fer tasques de voluntariat a Mataró

coronavirus

Aquests dies es fan més evidents que mai les mostres de solidaritat de la ciutadania. Prova d’això és que el Punt del Voluntariat de l’Agència de Suport i Servei a les Entitats, a través de la pàgina web www.mataro.cat/entitats, ha rebut gairebé 150 sol·licituds de persones que volen col·laborar en tasques de voluntariat.

Aquest grup està format per una gran varietat de perfils. Des de cuiners o psicòlegs, fins a bombers o persones que s’ofereixen per assistir persones amb dificultats. És per això que desDes del Punt del Voluntariat, traslladen aquestes sol·licituds a entitats com ara Creu Roja o la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena. A partir de llavors, són ells els que estudien i cataloguen les persones per tal d’atribuir-los una funció en la qual puguin aportar el seu granet de sorra.

D’aquestes aproximadament 150 peticions presentades, ja s’han distribuït al voltant d’unes 50 entre la Creu Roja i la Fundació Hospital. Dins de les tasques que faran a partir d’ara hi ha la de donar suport al Centre d'Acollida Municipal Can Boet , al Centre de Suport Alimentari l’Entorn, al Centre Social Andana, al dispositiu de localització de persones sense llar, a l’ajut psicològic on-line, al centre de contacte - suport i seguiment a persones vulnerables i a la participació d’àpats a domicili., per exemple, la de prestar atenció telefònica a gent que està sola i comprar productes bàsics i farmacèutics.

Amb el pas dels dies, s’han detectat noves necessitats a la ciutat. Per aquest motiu, s’ha començat a dissenyar un nou operatiu que es coordinarà juntament amb la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

Des del Punt del Voluntariat es mostren satisfets amb l’onada de solidaritat que ha envaït la ciutat. Tot i així, demanen temps i paciència a aquelles persones que encara no haginhan rebut cap trucada per assignar-los una tasca. Recorden que el procés no és automàtic i que es regula en funció de les necessitats de la ciutadania.

Informa: L.Sanmiquel