Ajuntament i Generalitat abordaran la problemàtica de les olors

Foto: Ajuntament Mataró

L’Ajuntament de Mataró i la Generalitat es reuniran aquest dilluns 9 de juliol per abordar l’episodi de les males olors detectades a la zona sud-est de la ciutat, després que el govern català hagi obert un expedient sobre aquesta problemàtica. El regidor de Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell, ho ha explicat durant la reunió informativa que ha tingut lloc aquest dimarts al Centre Cívic del Pla d’en Boet.

Vadell assegura que es farà un estudi de ciutat amb base científica per prendre les mesures pertinents per resoldre la situació.

A hores d’ara hi ha tres possibles focus d’estudi: la depuradora, que depèn del Consell Comarcal del Maresme, la planta de tractament de residus i l’empresa BlueSun, antiga Procter and Gamble. De moment, el que sí s’ha descartat és que les males olors tinguin efectes de toxicitat en la població, un fet que preocupa molts veïns.

La sessió informativa, que ha aplegat una cinquantena de veïns, ha comptat amb la presència de la regidora Marisa Merchán, presidenta territorial del Pla d’en Boet i amb la tècnics del Consorci per a la Gestió de Residus Sòlids i Urbans del Maresme.

 

Informa: B. Doñate / M. Rodríguez / J. Peñaranda