Ajornen la vaga de metges per l’empitjorament de la pandèmia

Els metges de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) estaven de vaga des de dimarts però l’empitjorament de la pandèmia els últims dies els ha fet canviar d’opinió. Metges de Catalunya ha decidit aturar les mobilitzacions i ajornar la protesta davant l’augment de casos de Covid-19. Una decisió que ha arribat, segons el sindicat, “anteposant la cura a la salut de la població a la legítima i justa defensa –diuen- de la millora de les condicions laborals i salarials del personal mèdic”.

Ho han anunciat des del portal web de Metges de Catalunya aquest dimecres al vespre en un comunicat en què insisteixen a l’ICS que “no abandonen les seves reivindicacions” i que els professionals es troben “esgotats”.

Qui ja havia demanat que aquesta vaga s’aturés era la Coordinadora d’Usuaris de la Salut i Consum, la CUS, que considerava “inoportuna i irresponsable” aquesta convocatòria de vaga. La presidenta de l’entitat, Mari Carme Sabater, es va pronunciar aquesta setmana al programa El Mirador argumentant que tot i estar d’acord amb les reivindicacions dels professionals de la medicina, ara no era, deia, el moment més adequat.

Des de la CUS, entenen que els metges de l’atenció primària estan sota una gran pressió  però insisteixen que els usuaris necessiten atenció.

Informa: M.Gómez / C.Salad