"Aigües de Mataró projecta un segon dipòsit a la Ronda Roca Blanca"

Aigües de Mataró espera acabar el nou dipòsit d’aigua per a principis de 2019. El President del Consell d’Administració de l’empresa, Manuel Mas, explica que ara falten adjudicar les dues últimes fases del procés de construcció, però que tot apunta que estarà enllestit a principis de l’any vinent. Un nou dipòsit que pensa en el futur de la ciutat i en el seu creixement demogràfic. Segons Mas, el què es vol és garantir la qualitat de l’aigua dels pròxims anys. A més, també ha assegurat que, més enllà d’aquest nou dipòsit, se’n construirà un de nou, de 7.000 metres cúbics, per emmagatzemar l’aigua pròpia de la Riera d’Argentona.

Les dades diuen que a la ciutat es consumeixen 100 litres per ciutadà al dia, mentre que el promig de consum que marca la Organització Mundial de la Salut és de 150. Per tant, Mas explica que és per estar-ne satisfet. Segons el President del Consell d’Administració, Aigües de Mataró compta amb un 92% de rendiment i assegura que només el 8% de l’aigua que entra a la xarxa acaba perdent-se. Una dada positiva, segons Mas, perquè l’aigua arriba en perfectes condicions a usuaris i empreses i això també implica que les canonades estan en molt bon estat.  

Mas també ha explicat que el 80% de l’aigua que es consumeix a la ciutat prové del Ter, i la resta és de Pous i Mines del municipi, tant de la riera d’Argetona com la de Cirera. Ha afegit que bebem la millor aigua que hi ha ara a Catalunya, perquè està considerada de les de millor qualitat i amb millors garanties sanitàries.

 

Informació: M. Rodríguez