Agents cívics per afavorir la convivència i prevenir la conflictivitat social

L'Ajuntament de Mataró ha posat en funcionament el programa "Agents per a la convivència", un programa de mediadors socials per treballar a l'espai públic. La intenció és que mitjançant les eines de prevenció i gestió de conflictes es pugui afavorir la convivència i la cohesió social.

El programa compta amb 4 mediadors, integrats en dos equips, que treballen des de divendres passat, i fins el proper 26 de setembre; de dimecres a dissabte en horari de vespre-nit.

Durant aquests 3 mesos es farà una avaluació continuada i es confeccionarà una proposta més integral per donar-hi continuïtat a partir de l'1 d'octubre. La finalitat és tenir una major incidència en el treball associatiu i comunitari i en el treball amb famílies.

Els agents per a la convivència són professionals titulats en l’àmbit social, i amb formació específica en mediació i civisme i les seves actuacions funcionen de forma coordinada amb altres serveis municipals a través de reunions setmanals. També es treballarà amb les entitats de la ciutat i l'àmbit comunitari.

Segons el consistori el desconfinament progressiu després dels mesos més restrictius de l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus ha evidenciat un repunt dels problemes de convivència, especialment a zones de la ciutat amb una alta densitat de població, i on la crisi econòmica ha tingut i té un impacte agreujant a situacions estructurals de vulnerabilitat social.

En aquest sentit els territoris on intervindran seran preferentment Cerdanyola Sud i Rocafonda - El Palau, i ho faran de forma aleatòria, sense deixar d'atendre altres punts estratègics de la ciutat.

El programa té un cost de 21.495 €, subvencionat en un 72,4 % per la Diputació de Barcelona.