Afectats de la Ronda Barceló reivindiquen la precarietat de la seva zona

Els veïns i membres de l’Associació d’Afectats i Propietaris de la Ronda Barceló de Mataró responen a l’anunci de la construcció del pas soterrani que hauria d’unir aquest vial amb el passeig marítim. Creuen que pot ser un bon enllaç per dinamitzar la zona sempre i quan a ells, els mateixos propietaris i veïns, diuen, no els afecti. De fet es troben en una zona, asseguren, oblidada per l’Ajuntament i fa més de 20 anys que lluiten per no perdre els seus negocis ni habitatges. Ja des del 2006 es va incloure la Ronda Barceló al sector discontinu conjuntament amb l’illa de Can Fàbregas i de Caralt. Fet que va complicar, diuen, la vida dels veïns que expliquen que els han promès canvis i no han arribat mai.

Els veïns se senten enganyats amb l’Ajuntament i aprofiten per reivindicar que és una zona on els comerços han marxat, hi ha la presència d’okupes a diferents indrets i la zona es troba molt bruta. Ells mateixos diuen que és una situació precària i que viuen amb la incertesa d’haver de marxar d’un dia per l’altre quan al consistori i les constructores els hi convingui.

Des de l’Associació també reclamen poder assistir a la taula de treball que ha anunciat la delegada del Govern, Teresa Cunillera, en la que s’hauria de treballar el projecte del pas soterrani.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda / L.Barroso