Advocats i juristes de la comarca s'uneixen per defensar els encausats per l'1 d'octubre

Presentació de l’associació Juristes del Maresme pels Drets Humans

Una cinquantena de juristes han constituït l’associació de Juristes del Maresme pels Drets Humans. Es tracta de professionals que donen suport legal i defensen totes aquelles persones que hagin patit situacions d’injustícia relacionades amb l’autodeterminació o la independència de Catalunya. Per això va crear-se els dies previs a l’1 d’octubre, per assessorar a totes les persones que ocupaven meses electorals i que tenien dubtes a l’hora d’actuar en determinades situacions. El president de l’Associació, Toni Valls, assegura que cal defensar els drets de les víctimes i assessorar legalment tothom qui ho necessiti. 

Els juristes, que van presentar dijous passat l’associació a Can Palauet,  vetllen pels drets que busca l’autodeterminació: el dret a votar, a expressar la voluntat i la llibertat d’expressió i el dret fonamental a reunió. Segons Valls són drets supranacionals, regulats en l’àmbit internacional i, per tant, cal proporcionar suport legal i protegir els ciutadans.

Valls assegura que l’associació mai s’hauria d’haver constituït, però que la realitat ha obligat a fer-ho. El president afirma que donaran suport fins que calgui, tot i que esperen que el procés sigui llarg perquè des d’octubre hi ha hagut moltes actuacions. De fet, esperen que sigui un degoteig de casos continus, perquè segons avança la investigació policial s’acaben produint denuncies creuades i cal defensar-les.

 

Informa: M. Rodríguez