Advisoria recomana prudència davant la sentència de les hipoteques

hipoteca
Advisoria recomana prudència davant la sentència de les hipoteques

La consultoria mataronina Advisoria recomana prudència davant la suspensió de la sentència que determina que l’impost d’Actes Jurídics Documentats de les Hipoteques l’han de pagar els bancs. Segons detallen es tracta d’un escenari inèdit perquè, per primera vegada, a banda d’Hisenda i un subjecte passiu, apareix en escena una sentència que detalla que el subjecte passiu és un altre. Eduard Bellera, advocat de la consultoria mataronina ADVISORIA i especialista en Dret Laboral i Dret Bancari, ha explicat al Mataró al Dia que ara caldrà veure la via per reclamar aquest impost. Es podria fer una reclamació d’ingressos indeguts a Hisenda o sol·licitar l’import al banc per compte de tercer.

Una sentència, la del Tribunal Suprem, que no fa cap referència als efectes de la retroactivitat. És per això que Bellera apunta que s’haurà de veure què diu el suprem i el cas podria arribar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En cas que es contempli la retroactivitat, podria comprendre dos terminis, o bé 4 anys, com dicta la normativa tributària o 10 anys, si es reclama al banc pagament pel compte de tercer.

A Catalunya la quantitat que podria veure retornada el consumidor aniria del 0.5 al 1.5% del total de la responsabilitat hipotecària per la qual es constitueix el préstec.

Informa: C.Sánchez/ M.Gómez

Tags: