Actualització del pas del temporal Filomena per Mataró

Fins ara, l'arribada de la borrasca Filomena no ha ocasionat incidències destacables a la capital del Maresme però, des de l'Ajuntament, s'ha decidit tancar l'accés al braç del Port i el Parc Central per prevenció

Mataró comença a notar els efectes de la borrasca Filomena. De moment, i per precaució, des del consistori s’ha decidit tancar l’accés al braç del Port de Mataró davant del fort onatge i el Parc Central, a causa del fort vent i la conseqüent possible caiguda d’arbres.

Des de fa dies, diferents administracions alertaven de l’arribada d’aquest temporal. De fet, el Servei de Meteorologia Oficial del Consell Comarcal del Maresme ha subratllat que al llarg d’aquest dissabte, es podrien arribar a registrar ràfegues de vent de fins a 85km/h. A hores d’ara però, segons Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Mataró no s’ha registrat cap incidència destacable derivada d’aquesta borrasca.

Tot i així, l’Ajuntament va activar ahir divendres el Pla d’Actuació Municipal per fort vent i un protocol específic per les baixes temperatures, neu i onatge. A més, seguint les indicacions de Protecció Civil, es demana a la ciutadania evitar aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris; tancar portes, finestres i tendals; retirar testos o objectes que puguin caure de balcons i terrasses; i estar pendents de familiars o veïns vulnerables. Unes recomanacions que també ha repetit el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en la roda de premsa celebrada al voltant de les 12 del migdia.

El pas del temporal Filomena coincideix a Catalunya amb el primer cap de setmana de confinament municipal des que van entrar en vigor les noves restriccions per frenar els contagis de Covid-19.

Informa: L.Sanmiquel / L.Cera