Activistes defensen a Mataró la construcció de la pau i l’educació dels joves

La realitat social dels joves, l’educació i la pau de països tant diferents com el Camerun i El Salvador s’ha posat sobre la taula durant l’acte organitzat amb motiu de la vuitena edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Les activistes Candy Chévez i Sonia Mankongo han parlat de la seva tasca als seus països respectius. Sota el títol “Joves en la construcció de la pau i la igualtat” s’ha exposat la situació dels joves que es troben en entorns violents i com l’art i la cultura els pot ajudar a buscar la pau. També, de la defensa de l’educació entre els infants com a oportunitat per créixer en un futur respectat i just.

La ciutat de Mataró és el segon any consecutiu que participa en el projecte i és un dels 11 municipis que dóna suport a la iniciativa. Al llarg de tota la setmana, i per tant fins el 5 d’abril, un total de quatre activistes protagonitzen diferents xerrades i activitats a la ciutat. Algunes d’elles es fan als Espais Joves i altres a l’Institut Laia l’Arquera i a l’Institut Puig i Cadafalch. Tot plegat, una iniciativa que vol focalitzar problemes locals i fer-los globals, i a la inversa.

La propera sessió oberta tindrà lloc el Cafè de Mar i serà divendres 5 d’abril. El tema, llavors, serà sobre les polítiques de gènere en entorns violents.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda

Tags: