Activat el protocol per fred a Mataró tot el cap de setmana

El consistori té habilitat des d'aquest divendres l’alberg de Can Soleret perquè hi dormin persones sense llar a les nits i farà trucades de control sobretot a gent gran.

L’Ajuntament de Mataró ha activat aquest divendres el Protocol per baixes temperatures per l’episodi de fred intens previst durant tot el cap de setmana. El termòmetre ja ha baixat aquesta darrera matinada i es preveu que torni a fer-ho la propera nit. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures podrien ser inferiors als zero graus.

Com a mesura de prevenció, el consistori ha habilitat l’alberg de Can Soleret entre les 22 i les 8 hores per atendre les persones sense sostre que necessitin dormir a cobert. Des de Benestar Social, es faran trucades de control sobretot a persones vulnerables i gent gran i per evitar riscos de trencament o congelació es tancaran el sistema de reg de les zones verdes i les fonts ornamentals. 

El Protocol per baixes temperatures de l’Ajuntament de Mataró està coordinat pel Servei de Protecció Civil i compta amb la col·laboració de la Policia Local i de diferents serveis municipals. També en formen part l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats; Aigües de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme, l’Institut Català de la Salut i la Creu Roja.