Activat el Pla INUNCAT per fortes pluges al Maresme

A les comarques del litoral i prelitoral central podrien arribar a caure 20 litres per metre quadrat en 30 minuts en els propers dies

Fotografia: tvmataró

La calor intensa de les darreres jornades passarà a la història a partir d’aquest dimecres. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de l’arribada de fortes pluges que podrien arribar a descarregar més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts en els propers dies. Posen especial atenció en avui dimecres, dia on es concentrarien les precipitacions més intenses. Les zones que podrien quedar més afectades són les comarques del litoral i del prelitoral central. És per això que des de Protecció Civil s’ha activat en fase d’alerta el Pla INUNCAT. A més, es fa una crida a la ciutadania a extremar la precaució davant d’aquests episodis de pluja. Així doncs, es recorda que s’ha d’evitar aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables; creuar rius o rieres per on baixi aigua; informar-se de l’estat de les carreteres abans de començar a circular; conduir amb suavitat i sense fer frenades brusques, reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles. Per qualsevol situació d’emergència, es pot trucar al telèfon 112.

Pel que fa a Mataró, la Policia Local ha anunciat que s’ha activat el Pla d’Actuació Municipal. Això implica que les rieres quedaran senyalitzades amb tanques, es demana a la ciutadania que s’evitin les zones inundables i no desplaçar-se si no és imprescindible.

Xavier Benet (tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró): Aquest pla a nivell municipal tenim dues accions principals: comunicació a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació i el tema de protegir el pas a les rieres per part de la ciutadania o vehicles. Hi ha diferents nivells. En cas de pluja, és molt important la previsió. Tinguem nets les terrasses i jardins per evitar que es puguin fer taps. A nivell de previsió, si plou o abans que plogui estar atens als mitjans de comunicació que ens aniran comentant com està la situació actual. En cas que plogui, si estem en llocs baixos situar-nos a llocs enlairats, utilitzar rutes principals de circulació i no travessar guals de rieres i torrents.