Acte vandàlic contra el banc instal·lat a la plaça Miquel Biada amb els colors del col·lectiu LGTBI+

Ni 24 hores ha durat sense un atac el banc de la plaça Miquel Biada amb els colors de l'arc de Sant Martí instal·lat amb la intenció de donar visibilitat al col·lectiu LGTBI i normalitzar a la diversitat afectiva. Poques hores després de la seva inauguració el banc va aparèixer amb una pintada on s'hi podia llegir la paraula Vox. En total, a Mataró, se'n van instal·lar 5 aquest passat divendres al migdia, tots ells en espais joves de la ciutat. Un, el que ha patit l'atac, és a la plaça Miquel Biada, davant de l'Oficina Jove del Maresme-Sidral. La resta són als Espais Joves de La Llàntia, Rocafonda-El Palau, Cerdanyola i Pla d'en Boet. Aquest dissabte partits polítics i associacions que treballen pels drets del col·lectiu LGTBI es van concentrar al lloc per rebutjar els fets.

La regidora de polítiques LGTBI Marisa Merchan va voler posar de manifest que aquest tipus d'actes no aturaran la feina que Mataró ha fet i està fent en pro dels drets, la visibilització i la normalització del col·lectiu. Merchan també va voler posar en valor l'acció dels bancs pintats presentada divendres al migdia, una iniciativa que afirma, va sortir de la mateixa ciutadania.

Mataró va fer un pas ferm cap a la normalització d'aquest col·lectiu l'any 2017 quan es va adherir a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. Des del consistori es vol continuar amb el desenvolupament de polítiques públiques que assegurin els drets i llibertats de totes les persones, independentment de la seva identitat, expressió de gènere o orientacions afectives i sexuals.

Informa: A.Gual

Tags: