Acord per ampliar els serveis d’atenció al dol

Els Serveis Funeraris Cabré Junqueras i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena han signat un conveni de col•laboració per posar en marxa dos programes per ampliar els serveis d’atenció al dol. La voluntat és dur a terme diferents accions de sensibilització per generar una cultura del dol a la població de Mataró. El programa planteja diferents tallers i xerrades i també es preveu celebrar una jornada de treball destinada als proveïdors de salut del Maresme per tal de proporcionar eines per a la població.

També amb la voluntat de difondre la tasca funerària, s’ha organitzat l’exposició “Serveis Funeraris, més de 100 anys” que s’inaugura aquest proper dijous 15 de novembre. En aquesta mostra s’hi podran veure arxius cedits per el Museu Arxiu de Santa Maria, la Fundació Iluro i material de particulars. Entre les curiositats, s’hi podrà veure una carrossa funerària de les que s’utilitzaven antigament per aquests serveis.

En el marc de l’exposició se celebraran algunes xerrades a la Fundació Iluro sota el títol “El què i el perquè del procés de dol” i “Els Grups de suport al dol”. D’altra banda, el programa també preveu realitzar una selecció de llibres sobre abordatges en diferents tipus de dol i proposar a les biblioteques de Mataró i a la Fundació Iluro que creïn un “racó de dol” amb material disponible en préstec.