95 anys de presó per a l’autor de la mort del mataroní David Caminada

L’Audiència de Barcelona també ha condemnat el responsable de la mort del periodista mataroní David Caminada per 2 delictes d’assassinat, un d’incendi, 4 de robatoris amb violència, un de lesions i 2 d’amenaces.

Judici contra John M.B. condemnat per 11 delictes (TSJC)

L’Audiència de Barcelona ha dictat sentència en contra de l’autor de la mort del periodista mataroní David Caminada. Aquesta persona de nacionalitat sueca, identificada com a John M.B., s’enfronta a 95 anys de condemna per haver comès dos delictes d’assassinat, un homicidi, un incendi, quatre robatoris amb violència, lesions i dues amenaces. La pena és la màxima sol·licitada pel ministeri fiscal i, a més, també haurà d’abonar una indemnització d’entre 50.000 i 300.000 euros als familiars de les víctimes.

Els fets van tenir lloc a Ciutat Vella, a Barcelona, el mes de gener de 2020 i David Caminada va ser una de les tres víctimes d’aquell fatídic dia. En el seu cas, sortia de la feina al Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Barcelona i al carrer Paradís, l’agressor va assaltar-lo per robar-li la bossa que portava. Caminada va oposar resistència i John M.B. el va apunyalar, com a mínim, dues vegades provocant-li lesions que li van causar la mort. Va ser llavors quan, segons relata l’atestat judicial, l’assassí va fugir cap a Plaça Sant Jaume perseguit per un company de la víctima que també va acabar ferit per arma blanca.

Abans de la mort de Caminada, l’homicida havia assassinat un home després d’accedir al seu pis i calar foc a l’immoble. La tercera víctima es tracta d’una dona que sortia d’un portal proper de la zona a qui va li va propinar diversos cops al cap.