9 persones ateses per onada de calor a Mataró

L’onada de calor que ha amenaçat Catalunya durant els primers dies d’agost ha estat una de les més intenses al país des de 2003. Des de l’1 de juliol s’han atès 9 persones a l’Hospital de Mataró, tres de les quals han estat ingressades la Unitat de Cures Intensives.

Tot i que Protecció civil no va efectuar cap sortida extraordinària durant el període d’alerta, que va quedar desactivat el primer dilluns d’agost perquè no es preveien temperatures tan extremes com les que s’havien viscut, els serveis mèdics sí que han notat l’efecte de la canícula. En matèria de prevenció, sovint els Centres d’Atenció Primària recorden als usuaris quines són les pautes per als dies més calorosos, i també donen indicacions a totes aquelles persones que puguin trobar-se amb algú amb un cop de calor.

Mal de cap, baixada de pressió o taquicàrdia són alguns dels principals símptomes d’un cop de calor. Aquests símptomes, però, no són exclusius dels cops de calor, i això dificulta la tasca dels metges a l’hora de comptabilitzar els casos que s’han diagnosticat com a conseqüència de les altes temperatures.  Des dels CAPs , la prioritat és estabilitzar.

La darrera onada de calor ha suposat 11 morts a Catalunya i 18 a tota Espanya. A Mataró ha apujat els termòmetres fins els 36.3ºC. El Servei Meteorològic de Catalunya conclou que aquest episodi s’ha caracteritzat especialment per les altes temperatures nocturnes, que han arribat en molts casos fins als 30ºC. El telèfon d’assistència mèdica 061 va atendre, entre el dissabte 4 i el dimecres 8, 453 trucades.