És la tercera generació de la família que es dedica a fer de pagès. En les cinc hectàrees que tenen cultiven flor tallada ornamental

Treballar a pagès no ha estat mai una feina fàcil, però ser dona al camp encara menys. És el cas de la Marta Noè que encapçala una de les empreses més grans de flor ornamental de Mataró. Nascuda i crescuda a pagès, és la tercera generació que es dedica a cultivar la terra. Però a diferència del seu avi que treballava en el cultiu de verdura, ella i la nova generació que s’encarrega de les més de cinc hectàrees de terreny que tenen, es dediquen a fer créixer flor tallada que després distribueixen a floristeries i empreses. En una feina eminentment física i, sobretot, amb uns rols molt masculinitzats fa que siguin poques les dones que es dediquen al sector agrari. Un àmbit en el que l’especialització i l’exigència fa que, a dia d’avui, sigui bàsic per seguir funcionant.
Ser dona i dirigir una empresa es tradueix en presa de decisions i donar ordres als treballadors, i com dèiem en aquest cas, la majoria d’ells homes. Al camp n’hi ha molts que no estan acostumats a que les dones els puguin donar indicacions o ordres. Tot i la masculinització del sector i la quantitat d’homes que treballen en l’àmbit agrari, el de la flor ornamental i flor tallada requereix, a parer de la Marta Noè, un afegit de sensibilitat que considera tenen més aguditzat les dones.
En aquesta empresa sense bretxa salarial, cada treballador cobra per la feina que fa i la responsabilitat que té a l’empresa, sense distinció de gènere.
Una curiositat, cada època de l’any vol un color diferent. En el marc del 8M triomfen les morades i roses.