87.515 mataronins podran votar a les Eleccions Generals del 10N

Un total de 87.515 mataronins estan cridats a exercir el seu dret a vot als comicis electorals que se celebraran diumenge. El nombre ha augmentat en 223 electors respecte les eleccions generals del passat 28 d’abril. 6 mesos després, es tornaran a escollir els representants polítics del Congrés i del Senat.

Aquells ciutadans que puguin votar han d’haver rebut a les seves llars la targeta censal on s’indica quin és el seu col·legi electoral. En el cas de no tenir-la a hores d’ara, es pot consultar on anar a votar a la web municipal, www.mataro.cat. Tan sols és necessari indicar el NIF i el carrer de residència. També es pot revisar a qualsevol oficina d’atenció ciutadana o al telèfon 010.

A la ciutat de Mataró hi haurà 31 col·legis amb 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals. Les votacions començaran a partir de les 9 del matí i s’allargaran, com sempre, fins les 8 del vespre. A partir de llavors, començarà l’escrutini. Una vegada finalitzat, es donarà a conèixer a la web de Mataró.

Per aquelles persones que tinguin mobilitat reduïda, la Creu Roja i l’Ajuntament han posat a la seva disposició un servei d’acompanyament. Per fer-ne ús, només calia trucar al telèfon d’atenció ciutadana i sol·licitar-lo. El termini s’exhauria avui (divendres).

A les últimes eleccions generals, el PSC va obtenir un total de 17.082 vots a Mataró convertint-se en la força més votada. ERC va situar-se en segon lloc  amb 14.870. El tercer partit amb més vots va ser En Comú Podem amb 10.008 i el van seguir, Ciutadans, Junts per Catalunya, Partit Popular, VOX i altres partits que no van arribar al mínim per obtenir representació. La tendència dels resultats mataronins va ser pràcticament calcada a la de la província de Barcelona.

Informa: L.Sanmiquel / O.Debat