52 mil turistes a l'estiu no són prou per superar les xifres de 2017

Més de 52 mil turistes han passat entre el mes de maig i el mes de setembre per Mataró. Unes dades inferiors a les del 2017, quan van passar per la capital del Maresme més de 59 mil turistes entre el mateix període. Un descens que la regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, atribueix a que el 2017 va ser un any excepcional pel que fa al turisme a Mataró. Les dades d’aquest any, però, sí que són superiors a les xifres del 2015 i 2016, quan van passar per Mataró 45 mil i 47 mil persones respectivament. Pel que fa el nombre de pernoctacions, entre el maig i el setembre d’aquest any se n’han registrat  158mil, unes 3 nits de mitjana per visitant. El 66 per cent dels turistes són d'origen estranger, un 10 per cent més que l'any passat. 

La regidora de Promoció de Ciutat Núria Moreno destaca la presència de mitjans de comunicació d'altres països com un dels motius que generen més visites de l'estranger a la ciutat. Aquest estiu periodistes alemanys i portuguesos han visitat la ciutat interessant-se pel turisme nàutic.

El sol i la platja però no son l'únic atractiu pel turisme a la ciutat. Des de promoció econòmica destaquen la importància de la cultura i patrimoni com a elements turístics destacats.

Informa: C.Sánchez / S.Ruiz / M.Gómez