44 efectius de bombers desinfecten la residència Gatassa

Aquest matí ha començat la desinfecció de la residència de gent gran de l'Avinguda Gatassa de Mataró per part dels Bombers de la Generalitat. En total hi estan treballant 44 efectius de Mataró i també d’altres ciutats com Granollers, Santa Coloma de Gramenet o el Prat de Llobregat. La residència compta ara per ara amb un total de 90 residents, alguns d'ells positius confirmats, d'altres que hi han estat en contacte i no afectats. No s'han comunicat les xifres exactes de cada grup.

Els bombers han comunicat que per procedir a la desinfecció de l'edifici cal primer traslladar els residents, alguns d'ells amb mobilitat reduïda, a plantes netes i després retornar-los. Una feina laboriosa que els portarà, diuen, més d'un dia de feina a causa de les dimensions de la residència. De moment intentaran deixar enllestida per avui la planta on hi ha més residents positius.

Recordem que la Generalitat ja va desinfectar aquesta residència dilluns de la setmana passada per una situació que els Departaments de Salut i Afers Socials qualificaven de preocupant. Personal contractat per l'Ajuntament de Mataró també continua desinfectant els exteriors dels espais sociosanitaris i residències de gent gran.

Davant el brot de Covid-19 del centre i que fonts properes atribuïssin algunes de les defuncions produïdes al virus, la Generalitat ja ha fet testos de coronavirus tant a usuaris com a treballadors, però encara no s'han donat a conèixer el resultat de les proves. 

Informa: J.Peñaranda