4.000 infants i joves s’apunten als casals d’estiu “A Mataró, estiu actiu"

També s’amplia a juliol i agost el projecte “Patis oberts”, que suma dos centres educatius, perquè els nois i noies de la ciutat puguin jugar i fer activitats aquest estiu

Dilluns, prop de 4.000 infants i joves de Mataró van començar a anar a algun dels casals que es fan a la ciutat amb el suport de l’Ajuntament. Casals de teatre, lingüístics, campus esportius o els casals de les escoles bressol són algunes de les propostes que aquest any s’estan realitzant a diversos punts de la ciutat en el marc del programa “A Mataró, estiu actiu”. A diferència de l’estiu passat on molts casals no es van poder realitzar per la pandèmia i les restriccions derivades, aquest any s’ha pogut sí que s’han pogut oferir casals de tota mena perquè tothom pugui passar-s’ho bé durant les vacances d’estiu. Després d’un curs complicat i atípic a causa de les restriccions, els casals són essencials perquè els joves es puguin esbargir, segons ha explicat el regidor d’Educació Miquel Àngel Vadell durant la visita als diversos casals que s’estan fent a l’Institut Miquel Biada.

Els casals i campus d’estiu no són l’única iniciativa perquè es nois i noies de la ciutat puguin fer activitats diverses i gaudir de l’estiu. En aquest sentit, l’Ajuntament amplia la iniciativa “Patis oberts” als mesos de juliol i agost perquè els infants i joves de la ciutat puguin jugar als patis dels centres educatius durant l’estiu. A més, s’amplia el nombre de centres adherits a “Patis oberts”: l’Escola La Llàntia i l’Escola Antonio Machado se sumen a l’Escola Rocafonda, l’Institut Escola Mar Mediterrània i l’Escola Camí del Mig.

En el marc del programa “A Mataró, estiu actiu” durant aquest juliol també es faran cursets d’iniciació de natació a la piscina municipal, es farà el campus Xnergic al Tecnocampus i també formacions en el lleure i l’esport.