3a edició del Reimagine Textile, per a projectes textils vinculats a la innovació

Fotografia: Mataró Audiovisual

Obert el termini per presentar candidatures a la tercera edició del Reimagine Textile. Un programa d’acompanyament a emprenedors, que pretén donar impuls a projectes que distingeixin la moda competitivament a través de la innovació i la tecnologia. Els emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda, oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic, poden presentar fins el 14 de febrer els seus projectes. La idea pot estar relacionada amb qualsevol dels àmbits del procés tèxtil, des del propi teixit, la distribució, relació amb els clients o els punts de venda, entre d’altres. Tal com ha detallat Emma Feriche, responsable del Reimagine Textile, la vocació d’aquesta iniciativa és que Mataró torni a liderar el bressol de la indústria tèxtil catalana en clau d’innovació i tecnologia.

El programa consta d’una primera fase en la que els 15 seleccionats experimenten com la seva idea de negoci es converteix en una proposta de valor a través del suport de mentors especialitzats, testimonis d’emprenedors d’èxit del sector, orientació tecnològica i tutories. En la segona fase se seleccionaran cinc projectes finalistes que seran acompanyats de forma personalitzada cap al llançament del seu producte al mercat i rebran un full de ruta per l’obtenció de finançament. En aquesta tercera edició del Reimagine Textile, aquestes noves idees escollides també estaran acompanyades pels 10 finalistes de les dues primeres edicions del programa, que a hores d’ara es troben en diferents estadis del desenvolupament dels seus projectes.

Els participants podran disposar d’un espai d’ús compartit a les instal·lacions del TecnoCampus per treballar el projecte, i un espai fablab de prototipatge i experimentació, que s’ha d’ampliar aquest proper mes de març. La iniciativa, impulsada per Tecnocampus, l’Ajuntament, finançada per la Unió Europea, compta amb la col·laboració d’Eurecat.

Informa: C.Sánchez