28.000 euros, rècord històric de recaptació pels malalts d’Alzheimer

Mataró Camina per l’Alzheimer ha entregat aquest divendres el xec amb la recaptació més alta de la seva història a l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Fotografia: tvmataró

Satisfacció absoluta. Aquest era el sentiment que cohabitava en el sopar organitzat aquest divendres per Mataró Camina per l’Alzheimer als salons de l’Hotel Atena Parc. I no és per menys. L’entitat ha aconseguit lliurar un xec amb una recaptació històrica a l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer. Més de 28.000 són els euros que s’han reunit aquest any. Aquests diners s’obtenen gràcies a les activitats que Mataró Camina programa al llarg de l’any, de les quals una de les que més repercussió té és la caminada celebrada el mes de setembre que enguany va arribar a la seva 15a edició i que va fregar els 4.000 inscrits.

Josep Maria Spà (president Associació Mataró Camina per l’Alzheimer): És el rècord de totes les caminades. Per nosaltres una satisfacció personal i de la junta directiva de poder arribar a aquesta quantitat. Òbviament, això ha estat gràcies a la gent que s’ha inscrit, aquest any hem pogut fer els 3.803 caminants; els patrocinadors, que cada any afortunadament aconseguim molts més patrocinadors i col·laboradors.

Un cop l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, l’AFAM, rebi els diners els destinarà a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Maria Àngels (presidenta Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer): Aquests diners es destinen a uns programes que fem amb treballadors que van a les cases i que ajuden al malalt a aixecar-se del llit, a la neteja o al que sigui. No és fer la feina de la casa, és només pel malalt.

La presidenta de l’AFAM va aprofitar l’acte per donar les gràcies a Mataró Camina per l’afany incansable de seguir ajudant els malalts d’Alzheimer any rere any. També va tenir un record per tots els voluntaris i persones que de manera solidària participen a les activitats.

A banda, Mataró Camina va reconèixer diverses entitats les quals havien col·laborat en les activitats que havien anat programant aquest any. Per exemple, per la seva tasca de difusió en la XV Mataró camina per L'Alzheimer 2022, es va retre un reconeixement als mitjans de comunicació tvmataró, Ràdio la Veu i Capgròs.