27 i 28 de juliol de 2022, festius locals a Mataró

Com que la Generalitat ha establert la Segona Pasqua com a dia festiu a tota Catalunya la Segona Pasqua, Mataró ha escollit com a segon festiu local l’endemà del dia de Les Santes

Mataró tindrà com a festius locals pel 2022 el 27 i 28 de juliol. Així es va aprovar al Ple extraordinari d’aquest dijous. D’aquesta manera, de cara a l’any vinent no només serà festiu el dia de Les Santes, sinó també l’endemà.

Amb la designació d’aquests dos festius locals, ja queda totalment definit el calendari laboral del 2022, que comptarà amb 12 festes d’àmbit català. La principal novetat és la Segona Pasqua, que l’any vinent cau el 6 de juny, passa a ser festiu a tota Catalunya. Això és degut a que el dia de Nadal del 2022 serà diumenge. Això ha deixat alliberat un dia festiu que s’ha adjudicat per la Pasqua Granada.

Precisament aquest moviment és el que ha permès que Mataró no estableixi com a festiu local la Segona Pasqua i l’hagi mogut al 28 de juliol.

Pel que fa a altres dies festius del 2022, la Setmana Santa serà a mitjans del mes d’abril. Divendres Sant serà el 15 d’abril i el Dilluns de Pasqua el 18.

La resta de festes són les habituals: l’1 de gener (Cap d’Any), 6 de gener (Reis), 24 de juny (Sant Joan), 15 d’agost (l’Assumpció), 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 8 de desembre (La Immaculada) i 26 de desembre (Sant Esteve).