25 anys treballant a Cerdanyola perquè no es perdi la il·lusió el dia de Reis

​VolsJove-Bosco Global i l’Escola Salesians de Mataró  coordinen una campanya que, mitjançant la fórmula de l’apadrinament, porta regals de Reis als infants més desfavorits del barri de Cerdanyola

25 anys treballant a Cerdanyola perquè no es perdi la il·lusió el dia de Reis

Que no es perdi la il·lusió el dia de Reis. Aquest és l’objectiu de la campanya que coordinen l’ONG VolsJove-BoscoGlobal i l’escola Salesians de Mataró i que cada any porta regals als nens i nenes més desfavorits del barri de Cerdanyola. La campanya funciona amb la fórmula de l’apadrinament. Els infants escriuen una carta als Reis Mags d’Orient, explicant què necessiten i què els fa il·lusió, i els padrins s’encarreguen de fer-ho realitat. És a dir, ells mateixos els compren dos regals: un que pot ser roba, sabates o una motxilla per anar a l’escola, i un altre que acostuma a ser una joguina. I això és, precisament, el que fa especial la campanya: que s’estableix un vincle entre els padrins i els infants, tal i com explica el responsable de comunicació de la iniciativa, Arcadi Martín. 

L’any passat, es van distribuir més de 340 regals entre 190 nens i nenes de Cerdanyola de fins a 12 anys d’edat. Va ser possible gràcies a la col·laboració de 180 padrins i de 80 voluntaris, que el que fan, en el seu cas, és vestir-se de Reis i patges i portar-los els regals a casa la nit del 5 de gener.  

Aquest any, però, a causa de la Covid-19, els Reis no podran fer l’entrega de regals a domicili. Els lliuraran el mateix dia 5, però a la tarda i a l’escola Salesians. Però també cal veure la part positiva de la pandèmia. I és que aquest any, l’esperit solidari que s’ha generat arreu ha fet que s’hi hagin apuntat més padrins, un fet que potser permetria ampliar la campanya en edicions properes.

L’anomenada ‘Campanya de Reis’ es va començar a celebrar l’any 1995, però només fa deu anys que funciona amb la fórmula de l’apadrinament: abans es recollien i distribuïen joguines utilitzades. La iniciativa té el suport de la Plataforma d’educació social Salesians Sant Jordi de Mataró.

Informa: B.Doñate

Tags: