25 anys de Capgrossos de Mataró

Per celebrar-ho hauran d'esperar que la situació de la pandèmia millori

Els Capgrossos de Mataró estan d'aniversari. Aquest 2021 fa 25 anys que es va fer el primer assaig de la colla castellera a Can Marfà. Per celebrar-ho, però hauran d'esperar que la situació de la pandèmia millori i és que aquesta activitat social i lúdica ha estat de les més afectades, ja que el contacte físic és, òbviament, indispensable. El coronavirus marcarà un abans i un després de la colla, però durant aquest quart de segle també hi ha hagut diversos punts d'inflexió. Una de les castelleres que formen part de la colla des dels inicis, ara la cocap de colla Roser Herreros, ha explicat en una entrevista al programa d'aquesta casa Ona Maresme, que la progressió dels Capgrossos de Mataró va ser molt ràpida i que amb només 2 mesos d'assaig ja feien castells de 8.

Herreros també ha explicat que el moment més dur pels Capgrossos va ser el 2006, quan va morir la Mariona Galindo. Des de llavors la recorden amb una estrella a l'escut de la colla. A banda d'aquest petit homenatge, els Capgrossos van afegir cascos com a mesures de seguretat i altres colles d'arreu de Catalunya van prendre la mateixa iniciativa.

La cocap de colla, assegura que formar part dels Capgrossos de Mataró és la millor decisió que ha pres a la vida i espera poder formar part d'aquesta gran família molts anys més.

Informa: J.Peñaranda

Tags: