20 anys fomentant l'educació a través del joc

Jocs i joguines de fusta, de taula o fins i tot jocs cooperatius. La cooperativa Artijoc s’ha especialitzat en aquests elements i s’ha convertit així en una referència per aquells qui volen comprar-ne. Ara celebren 20 anys i expliquen que tenen tres línies de negoci molt clares: les joguines, l’obrador Poput i les activitats culturals. Una de les peculiaritats és que avaluen la traçabilitat dels elements i estudien com i on es fan les joguines i en quines condicions, quin nivell pedagògic ofereixen i fins i tot, procuren que siguin artesanals.

Tot plegat va iniciar-se fa dues dècades en una ludoteca mig improvisada dins d’una ONG que feia classes d’alfabetització d’adults a Teià. Les dones que assistien a les classes portaven les criatures en aquest espai. Artijoc va néixer just després, quan les impulsores de la ludoteca van acabar la carrera d’Educació Social i van decidir muntar la cooperativa amb la voluntat de seguir amb l’educació a través del joc. En tots aquests anys la cooperativa s’ha anat adaptant, buscant nous materials i noves formes de construir per anar-se adaptant a l’evolució i gustos dels infants. És una manera, segons explica la sòcia d’Artijoc, Mireia Riera, de ser més lliures.

De reptes per endavant Artijoc encara en té molts. Asseguren que volen seguir consolidant tant les botigues físiques com la que tenen per Internet, l’obrador de joguines amb el que construeixen grans estructures i les activitats culturals que posen a disposició d’escoles i ajuntaments. A més, confessen tenir molts somnis per endavant que de moment, encara estan en construcció.

Informa: M.Gómez / P.Villà